Blog

Verlagen van pensioenkosten?

Stap uit het bedrijfstakpensioenfonds en regel het bedrijfspensioen zelf.
Maar hoe doe je dat?

De meeste bedrijven in Nederland zijn verplicht aangesloten bij een BPF. Grote kans dat dit ook voor jouw bedrijf zo geregeld is. Het zal je dan ook vast niet zijn ontgaan dat veel pensioenfondsen de premies hebben moeten verhogen en de pensioenen moeten verlagen.

Wat veel bedrijven niet weten, is dat je ook uit het BPF kunt stappen en je pensioen zelf kunt regelen.

Hierdoor kun je de pensioenkosten verlagen en de opbouw verbeteren.

Een andere waarheid over pensioenen

Pensioenen zijn complex, het is toch allemaal geregeld en we hebben er toch geen invloed op…….….allemaal waar……..en ook ik begrijp dat. Maar er is ook een andere waarheid over pensioenen.

  1. De waarheid van premies die in 15 jaar tijd bijna zijn verdubbeld
  2. De waarheid van het korten van de opbouw
  3. De waarheid dat pensioenen al jaren niet meer waardevast worden gehouden.

Anders naar pensioenen kijken

Dat heeft me een aantal jaar geleden aan het denken gezet.

  • Waarom kunnen veel werkgevers de pensioenen niet zelf regelen?
  • Is gedwongen winkelnering in een veranderende arbeidsmarkt nog wel van deze tijd?
  • Hoe zit het nu echt met garanties bij pensioenfondsen?

Zo heb ik geleerd om op een andere manier naar pensioenen te kijken. Hiermee de weg vrijmakend voor de bouw van een pensioenmodel afgestemd op de eisen van deze tijd. Voor iedere werkgever in Nederland! Met als meest in het oog springende resultaat dat loonkosten met zo’n 5% kunnen worden verlaagd.

En nu even praktisch;

Krijg ook meer inzicht in het pensioen en stel jezelf eens de volgende vragen:

  1. Wat is de gemiddelde leeftijd van de mensen die bij mijn organisatie werken? Heb je een jong of een oud bedrijf? Pensioenfondsen werken met een doorsneepremie. Dat betekent dat iedereen dezelfde premie betaalt ongeacht de leeftijd. De rekenleeftijd van pensioenfondsen ligt zo rond de 45 jaar. Heb je een jong bedrijf met een gemiddelde leeftijd lager dan 45, dan is de kans groot dat je een te hoge premie betaalt.
  2. Wat is de gemiddelde duur van een dienstverband in jouw bedrijf? Dat verschilt natuurlijk per sector en per bedrijf. Is de gemiddelde duur bijvoorbeeld 2 jaar, dan kun je de vraag stellen of een traditioneel pensioen wel zin heeft. Misschien past een andere vorm dan wel veel beter.
  3. Hoe staat het met de kwaliteit van het pensioen? Misschien een lastige vraag, zeker als je in een bedrijfstakpensioen zit. Maar toch. Probeer eens na te gaan hoe de opbouw zich verhoudt tot het loon en of pensioenen zijn meegegroeid met de lonen.

Verlaag je pensioenkosten door je pensioen te moderniseren

Wil je weten hoe je pensioenkosten kunt verlagen? Wil je een toekomstbestendig bedrijfspensioen waarover jezelf de regie hebt?

Gun me een uurtje van je tijd en ik leg je in heldere bewoordingen uit hoe het werkt. Kost je niets maar geeft je gegarandeerd nieuwe inzichten.